El îți va spune ce urmează

Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului… va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare (Ioan 16:13)

Unul dintre numeroasele beneficii ale auzirii lui Dumnezeu este faptul că ne ajută să ne pregătim pentru viitor. Duhul Sfânt ne transmite mesajele pe care Tatăl I le dă și  adesea ne spune lucruri care se vor întâmpla în viitor.

Găsim multe cazuri în Biblie în care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor și le-a dat informații despre viitor. El i-a spus lui Noe să se pregătească pentru un potop care va distruge oamenii de pe pământ (vezi Geneza 6: 13-17). El i-a spus lui Moise să meargă la Faraon și să ceară eliberarea israeliților și că Faraon nu va accepta această cerere (vezi Exodul 7). Evident, Dumnezeu nu ne spune tot ce se va întâmpla în viitor, dar Cuvântul Său ne promite că ne va spune unele lucruri.

Există momente în care simt că se va întâmpla ceva bun, sau poate chiar ceva delicat. Când mă așteaptă o provocare și sunt pregătită, informațiile pe care le am ajută la amortizarea loviturii atunci când ea apare. Dacă un automobil cu amortizoare bune dă într-o gaură, acele amortizoare protejează pasagerii din mașină la impact și nimeni nu este rănit. Astfel face și Dumnezeu când ne oferă informații înainte.

O parte din lucrarea Duhului Sfânt este să ne spună lucrurile care vor urma. El cunoaște mintea lui Dumnezeu și cunoaște planurile Lui pentru viața noastră. El ne va dezvălui ce trebuie să știm când trebuie să știm, pentru a îndeplini planurile bune pe care Dumnezeu le are pentru noi.

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi:

Încrede-te în Duhul Sfânt că îți va spune că trebuie să știi despre viitor.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon