Eliberează-ți dușmanii

Eliberează-ți dușmanii

Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc: binecuvântaţi şi nu blestemaţi. —Romani 12:14

Când ne confruntăm cu răni din trecut, știm cu toții că este bine să ierți, chiar și atunci când este dificil. Cu toate acestea, puțini dintre noi fac rareori următorul pas pe care Dumnezeu vrea să-l facem.

O concepție greșită este că tot ceea ce trebuie să facem este să luăm decizia de a ierta și s-a terminat partea noastră, dar Isus a mai spus: binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi (care vă insultă, reproșează) (Luca 6:28). În plus, Romani 12:14 spune că trebuie să binecuvântăm pe cei care ne persecută și ne tratează cu cruzime.

Trebuie să ne binecuvântăm dușmanii. Dumnezeu ne cheamă să extindem mila față de oamenii care nu merită acest lucru. De ce?

Când ierți, Îi permiți lui Dumnezeu să te vindece, dar, sincer, nu se întâmplă nimic persoanei care te-a jignit. Dar când o binecuvântezi, Îi ceri lui Dumnezeu să îi descopere adevărul, pentru ca ea să poată să se pocăiască și să experimenteze adevărata libertate pe care El o oferă. Iertarea te eliberează pe tine… binecuvântarea dușmanilor tăi îi eliberează pe ei.


Rugăciune

Doamne, Îți mulțumesc că mă ajuți să experimentez iertarea, dar nu vreau să mă opresc acolo. Îți cer să Îi binecuvântezi pe cei care m-au rănit. Așa cu mi-ai adus vindecare, dă-le și lor vindecare ca să poată experimenta bunătatea Ta și să trăiască în dragostea Ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon