Ești dispus să te lași pregătit?

Ești dispus să te lași pregătit?

„De pildă, fraților, uitați-vă la voi, care ați fost chemați: printre voi nu sunt mulți înțelepți în felul lumii, nici mulți puternici, nici mulți de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari.” (1 Corinteni 1:26-27)

Aruncând o scurtă privire la ucenicii aleși de Isus, vedem că Dumnezeu nu îi alege întotdeauna pe cei care par a fi calificați. Nu contează ce daruri, talente sau experiențe simți că îți lipsesc – Dumnezeu va oferi toată învățătura și pregătirea de care ai nevoie pentru a putea face ceea ce te-a chemat El să faci.
Nu e întotdeauna ceva convențional, dar Dumnezeu te va pregăti așa cum crede El de cuviință. Uneori, poate fi vorba de o pregătire formală, dar, de cele mai multe ori, nu este așa. Dumnezeu se va folosi de absolut tot din viața ta pentru a te pregăti, dacă ești dispus să te lași pregătit. Este trist faptul că mulți oameni au chemări mărețe pentru viețile lor, dar aceștia sunt prea nerăbdători pentru a trece prin pregătirea necesară care să-i echipeze pentru misiunea pe care o au de îndeplinit.

Estera a avut nevoie de un an de pregătire înainte de a i se permite să se înfățișeze regelui. Timp de 12 luni, ea a trecut răbdătoare prin procesul de curățare, iar Dumnezeu a folosit-o pentru a-și salva poporul de complotul ticălosului Haman.

Dacă nu te simți destul de pregătit pentru ceva ce crezi că Dumnezeu te cheamă să faci, nu lăsa acest lucru să-ți stea în cale. El te va pregăti. Învață ce îți arată El în această perioadă și fii pregătit să faci un pas înainte atunci când ți se ivește ocazia.


Dumnezeu te va echipa pentru viziunea pe care ți-a dat-o.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon