Ești un om al rugăciunii

Ești un om al rugăciunii

„Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 3:9)

În timpul Vechiului Legământ, templul era casa lui Dumnezeu, locașul de rugăciune al poporului Israel. Templul avea trei încăperii, una dintre ele fiind Sfânta Sfintelor, în care locuia prezența lui Dumnezeu! Este atât de minunat să știm că acum prezența Lui locuiește în duhul nostru înnoit.

Sub Noul Legământ, apostolul Pavel ne spune că prezența lui Dumnezeu este un mister care ne-a fost revelat, și anume „Hristos în voi, nădejdea slavei” (Coloseni 1:27). Datorită unității pe care o avem cu Hristos, suntem aproape de Dumnezeu, pentru că noi suntem templul Duhului Sfânt. Duhul nostru omenesc este locuit de Duhul Sfânt, o locuință care este încă în construcție și într-un proces constant de perfecționare. Pavel încearcă prin multe scrieri să ne îndemne la sfințire, tocmai pentru că suntem templul lui Dumnezeu.

Copiii lui Israel erau nevoiți să fie într-un loc specific pentru a se închina, având numeroase instrucțiuni și legi, pe când noi avem minunatul privilegiu de ne putea închina lui Dumnezeu oricând și oriunde am fi. Astfel, noi suntem o casă de rugăciune.

Suntem întotdeauna aproape de Dumnezeu, pentru că El locuiește în noi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon