Fă-o chiar și cu teamă

Fă-o chiar și cu teamă

„[în Haran] Domnul zisese lui Avram: ‚Ieși [spre binele tău] din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău și vino în țara pe care ți-o voi arăta.’” (Geneza 12:1, Biblia amplificată)

Cum te-ai simți dacă Dumnezeu ți-ar spune să îți lași casa, familia și tot ce îți e cunoscut și comod și să te duci cine știe unde? Te-ai teme? Tocmai cu o asemenea provocare s-a confruntat și Avraam, iar asta l-a înspăimântat. Tocmai de aceea, Dumnezeu i-a spus în repetate rânduri „Nu te teme”.

Elisabeth Elliot, al cărei soț a fost ucis în Ecuador împreună cu alți patru misionari, relatează cum viața sa îi era complet stăpânită de teamă. De câte ori încerca să facă ceva, teama o oprea, până când o prietenă i-a spus ceva care a eliberat-o: „De ce nu o faci, chiar dacă te temi?”. Elisabeth Elliot și Rachel Saint, sora unuia dintre misionarii uciși, au început să evanghelizeze triburile indiene, inclusiv pe cei care le omorâseră soțul și fratele.

Dacă așteptăm să nu ne mai temem până când să facem ceva, probabil că vom realiza foarte puține lucruri pentru Dumnezeu, pentru ceilalți, sau chiar și pentru noi. Atât Avraam cât și Iosua au trebuit să pășească prin credință și ascultare de Dumnezeu, pentru a împlini ceea ce le poruncise El să facă – chiar dacă le era teamă. Și noi putem face la fel!


Ia decizia ca viața să nu-ți fie controlată de teamă, ci de către Cuvântul lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon