Fără plată ați primit, fără plată să dați

Fără plată ați primit, fără plată să dați

„Atunci, Petru s-a apropiat de El și I-a zis: ʽDoamne, de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?’ Isus i-a zis: ʽEu nu-ți zic până la șapte ori, ci până la șaptezeci de ori câte șapte.’” (Matei 18:21-22)

Nu știu voi cum sunteți, dar eu mă bucur că Dumnezeu nu ne iartă doar de un anumit număr limitat de ori. Indiferent de câte ori greșim, El continuă să Își dovedească dragostea pe care ne-o poartă, iertându-ne și primindu-ne înapoi la El de nenumărate ori.

Nu vi se pare uimitor, însă, cum noi suntem dispuși să fim mereu iertați de către Dumnezeu, în timp ce noi nu prea suntem dispuși să îi iertăm pe ceilalți? Noi acceptăm îndurarea de bunăvoie, dar e surprinzător cât de rigizi și neîndurători putem fi cu ceilalți.

Iată cum stă treaba: fiindcă și noi am fost iertați de multe ori, este important să învățăm să îi iertăm și noi pe ceilalți. Nu putem avea o relație apropiată cu Dumnezeu cât timp avem sentimente de amărăciune, resentimente și neputința de a ierta față de altcineva. Aceste sentimente sunt un fel de lanțuri care ne țin încătușați pe plan spiritual, împiedicându-ne să primim ceea ce are Dumnezeu mai bun pentru viețile noastre.

Dacă îți este greu să îi ierți pe cei care au greșit față de tine, amintește-ți numai de tot ce ți-a iertat Dumnezeu ție. Dacă privești din acest unghi, îți va fi mult mai ușor să îi ierți pe ceilalți.


Harul lui Dumnezeu ne ajută să facem mult mai ușor lucrurile care ni se par grele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon