Fii sincer cu tine însuți

Fii sincer cu tine însuți

„Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă dar să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu!” (Psalmii 51:6)

Dumnezeu vrea să acceptăm adevărul în adâncul inimii noastre, iar apoi să îl împărtășim într-un mod potrivit cu cei care au nevoie. Însă câteodată noi suntem cei care avem nevoie cel mai mult să auzim adevărul.

Când vin oameni la mine care caută ajutor în acest domeniu, le spun adesea: „Du-te și privește-te în oglindă, apoi mărturisește-ți ție însuți problema cu care te lupți!”. Când ești sincer cu tine, te simți eliberat.

Dacă, spre exemplu, problema cu care te confrunți este din cauza faptului că nu ai simțit dragostea părinților în copilărie, iar acest lucru ți-a adus frustrare și amărăciune, acceptă această realitate odată pentru totdeauna. Fii sincer cu tine însuți și spune: „Părinții mei nu m-au iubit și poate că nu o vor face niciodată, dar știu că Dumnezeu mă iubește, iar dragostea Sa este tot ce am nevoie!”

Nu trebuie să fii unul din acei oameni care încearcă toată viața să obțină ceva ce nu pot avea. Dacă, de exemplu, ai lăsat până acum acest sentiment al lipsei de dragoste părintească să-ți distrugă viața, alege ca de acum încolo să procedezi diferit. Poți face ce a făcut regele David – rostește acest verset: „Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte.” (Psalmul 27:10).

Indiferent de problema cu care te confrunți, trebuie mai întâi să recunoști în adâncul ființei tale că treci printr-o problemă și dacă ți se pare necesar, poți să împărtășești durerea ta cu o persoană în care ai încredere.

Când recunoaștem adevărul, rănile trecutului nu mai au putere asupra noastră.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon