Găsind înțelepciunea în echilibru

Găsind înțelepciunea în echilibru

„Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu [Cel care e darnic], care dă tuturor cu mână largă și fără frustrare, și ea îi va fi dată.” (Iacov 1:5, Biblia amplificată)

Dacă roțile mașinii tale nu sunt echilibrate, vei avea parte de o călătorie turbulentă. Cred că la fel se poate întâmpla și în viețile noastre. Dacă ne lipsește echilibrul în unul sau mai multe domenii, ceea ce ar putea fi o călătorie lină va deveni una turbulentă și incomodă.

Se poate întâmpla să exagerezi și să pierzi echilibrul în orice aspect al vieții – chiar și în cele mai bune. O femeie poate cauza daune căsniciei sale dacă devine preocupată numai de copii. Dacă își dedică fiecare clipă și își consumă toată energia făcând de toate numai pentru copii, dar neglijând astfel nevoile soțului, căsnicia sa va avea de suferit.

Bărbații (dar și multe femei) se ocupă excesiv de carierele lor. Dacă un bărbat își petrece majoritatea timpului la serviciu, neglijându-și soția și copiii, chiar dacă este un foarte bun susținător material, ca soț și tată lasă mult de dorit. Echilibrul este extrem de important.

Acest lucru este valabil și în domeniile de mai mică importanță ale vieții. Unii oamenii vorbesc foarte puțin, pe când alții vorbesc prea mult. Unii oameni fac prea multe planuri, pe când alții trăiesc fără niciun plan. Uneori, avem o părere mult prea bună despre noi înșine, pe când, alteori, ne desconsiderăm. Chiar și în cele mai mărunte aspecte pot apărea dezechilibre.

Fă o analiză sinceră a propriei vieți pentru a vedea dacă există un dezechilibru în vreo anumită parte. Cere-I lui Dumnezeu să-ți dea înțelepciunea de a face îndreptările necesare pentru a putea avea o viață echilibrată, sănătoasă, plină de bucurie.


Atunci când Îi ceri lui Dumnezeu să-ți dea înțelepciune, El o face.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon