Grija față de ceilalți trebuie să primeze

Grija față de ceilalți trebuie să primeze

„Prin harul [favoarea nemeritată a Domnului] care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine [să nu aibă o părere exagerată despre propria importanță]…” (Romani 12:3, Biblia amplificată)

Smerenia manifestată atunci când nu ne credem mai buni decât alți oameni ne ajută mereu să îi tratăm pe oameni cu respect și bunătate. În Matei 7:12, Isus ne-a dat o instrucțiune care afectează modul în care ne purtăm cu fiecare om cu care venim în contact pe parcursul unei zile – prieteni, familie, colegi de lucru, chiar și cu acei oameni care se poartă urât cu noi.

Isus a spus: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea și Proorocii.” Este un concept cât se poate de simplu și un mod grozav de a trăi. Ca să putem primi ceea ce are Dumnezeu mai bun pentru viețile noastre, trebuie să ne purtăm cu ceilalți așa cum am vrea să se poarte și ei cu noi. Ar trebui să avem grijă mai întâi de nevoile celorlalți, căutând să vedem ce putem face ca să îi slujim.

Dacă suntem egoiști, viețile noastre nu vor ajunge să atingă potențialul maxim pe care Dumnezeu îl dorește pentru noi. Egoismul ne împiedică să observăm nevoile celorlalți și ne fac să ratăm binecuvântările pe care le putem primi atunci când slujim. Însă nu trebuie să ne neglijăm propriile nevoi. Putem scăpa de egoism dacă nu ne gândim mereu la nevoile noastre înainte de toate.


Dacă vei începe să îi tratezi pe cei din jurul tău cu iubire, bunătate și respect, vei fi surprins de cât de mult va influența modul în care se poartă și ceilalți cu tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon