Ia decizia să ierți

Ia decizia să ierți

Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru, care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre. —Marcu 11:25

Când cineva ne rănește, reacționăm adesea ca și cum acea persoană a furat de la noi. Simțim că ne este datoare, dar Dumnezeu dorește ca noi să iertăm.

Dacă refuzăm să iertăm, ce speranță mai avem să primim ceea ce avem nevoie? Pentru a primi de la Dumnezeu ceea ce El a promis în Cuvântul Său, trebuie să Îl ascultăm, indiferent de cât de greu este. Trebuie să iertăm.

Cea mai mare amăgire pe care Satana a perpetuat-o în domeniul iertării este ideea că dacă sentimentele noastre nu s-au schimbat, nu am iertat cu adevărat. Când te hotărăști să ierți pe cineva, nu-l lăsa pe diavol să te convingă că dacă încă ai aceleași sentimente, nu ai iertat cu adevărat.

Poți lua decizia corectă de a ierta și totuși să nu „simți” diferit. Atunci intervine credința. Tu ți-ai făcut partea – acum așteaptă-L pe Dumnezeu. El Își va face partea și îți va vindeca emoțiile, te va reîntregi și îți va schimba sentimentele față de persoana care te-a rănit.


Rugăciune

Doamne, aleg să-i iert pe cei care m-au rănit. Îi iert, în Numele Domnului. Vindecă-mi inima și fă-mă întreg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon