Îl asculți pe El?

Îl asculți pe El?

Asupra celor de mai sus, avem multe de zis şi lucruri grele de tâlcuit, fiindcă v-aţi făcut greoi la pricepere. Evrei 5:11

Ai întâlnit vreodată pe cineva care pune întrebări, dar nu se deranjează niciodată să asculte răspunsurile, sau chiar răspunde la propriile întrebări? E greu să vorbești cu o astfel de persoană, cu cineva care nu ascultă. Sunt sigură că Dumnezeu nici nu Se deranjează să încerce să vorbească unor astfel de oameni. Dacă nu-L vom asculta, El va găsi pe altcineva dornic să audă ce are El de spus.

Evrei 5:11 ne avertizează că nu vom învăța principii valoroase de viață dacă nu avem o postură de ascultare. O postură de ascultare ne va împiedica auzul să devină monoton. O persoană care are o postură de ascultare este una care nu dorește să-L audă pe Dumnezeu doar atunci când are probleme sau are nevoie de ajutorul Lui, ci una care vrea să audă ce are El de spus despre fiecare aspect al vieții.

Când așteptăm ca o ființă umană să spună ceva, acordăm atenție acelei persoane; urechile noastre sunt gata să-i audă vocea. Același lucru este valabil și în relația noastră cu Dumnezeu; ar trebui să trăim în fiecare zi așteptând să auzim de la Dumnezeu și să ascultăm vocea Lui.

Isus a spus că oamenii au urechi de auzit, dar ei nu aud și că au ochi de văzut, dar ei nu văd (vezi Matei 13: 9–16). El nu vorbea despre capacități fizice de auz și vedere, ci de urechi și ochi spirituali, pe care îi primim atunci când ne naștem în Împărăția lui Dumnezeu. Urechile noastre spirituale sunt urechile pe care le folosim pentru a auzi vocea lui Dumnezeu. Suntem echipați să-L auzim pe Dumnezeu, dar trebuie și să credem că putem să-L auzim. Toate promisiunile lui Dumnezeu devin o realitate în viața noastră prin credință, așa că începe să crezi azi că-L poți auzi pe Dumnezeu.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Folosește-ți urechile spirituale.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon