Împărtășirea dragostei este recompensată

Împărtășirea dragostei este recompensată

„Prin aceasta vor cunoaște toți [bărbații] că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții [dacă veți continua să vă arătați unii altora dovezi de iubire].” (Ioan 13:35, Biblia amplificată)

Una dintre cele mai bune metode de a vorbi întregii lumi despre Isus este să îi iubim pe ceilalți. Isus Însuși a predicat despre dragoste și a umblat în iubire, căci de asta are nevoie lumea. Lumea trebuie să știe că Dumnezeu este dragoste și că El ne iubește necondiționat pe fiecare în parte (1 Ioan 4:8).

Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că Dumnezeu vrea ca noi să ne străduim să ne comportăm asemenea lui Isus Hristos, iar apoi să mergem în lume în calitate de ambasadori ai lui Hristos (2 Corinteni 5:20).

Pentru a putea fi ambasadorii Lui, este crucial să ne reînnoim mințile cu privire la ceea ce este dragostea cu adevărat. Dragostea nu este doar un sentiment pe care îl avem; este o decizie de a-i trata pe oameni așa cum i-ar trata și Isus.

Atunci când promitem să umblăm în iubire, stilul nostru de viață se schimbă radical. Multe dintre căile noastre – gândurile noastre, felul nostru de a vorbi, obiceiurile noastre – trebuie să se schimbe. Dragostea este tangibilă; aceasta este evidentă pentru oricine intră în contact direct cu ea.

A-i iubi pe ceilalți nu este deloc ceva ușor și presupune un sacrificiu personal. De fiecare dată când alegem să iubim pe cineva, ne va costa ceva – timp, bani sau efort. Însă recompensa primită atunci când îi iubim pe ceilalți este mult mai importantă decât orice cost ar fi implicat.


Să-i iubim pe ceilalți nu depinde de sentimentele noastre; este o alegere pe care o facem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon