A îndura ca Isus

A îndura ca Isus

Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.- Evrei 12:2

Aproape orice lucru are două părți. Crucea are și ea două: răstignirea și învierea. Isus a trebuit să îndure o parte ca să ajungă la cealaltă. Dacă El nu ar fi îndurat-o, atunci noi toți am fi rămas fără un Salvator și fără iertarea păcatelor noastre.

Evrei 12:2 spune că Isus, pentru bucuria de a obține premiul de partea cealaltă a crucii – adică învierea – a îndurat suferința. La fel ca Isus, avem și noi de îndurat lucruri dificile. Definiția mea pentru a îndura este: „A rezista diavolului, a fi statornic suficient de mult timp ca încercarea să lucreze ceea ce este necesar în viața noastră pentru a trece dintr-o parte a crucii în cealaltă”.

Fie că ești lovit dintr-o dată de circumstanțe neașteptate, sau suferi pentru că ai greșit ceva, fie că reziști ispitei și păcatului făcând ce este bine, în fiecare situație treci prin dificultăți. Însă de cealaltă parte a acestui timp dificil te așteaptă bucuria obținerii premiului – un rezultat bun.

Fii încurajat astăzi de modul în care Isus a făcut față încercării. El știa că în fața Îl așteaptă bucuria și a perseverat până la sfârșit. El îți dă și ție puterea să faci la fel.


Rugăciune

Doamne, vreau să pot răbda ca și Isus. Ajută-mă să primesc viziunea bucuriei obținerii premiului care mă așteaptă, astfel ca, prin Harul Tău, să pot îndura orice încercare vine în drumul meu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon