Părtășia suferințelor Lui

Părtășia suferințelor Lui

 Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi. – Romani 8:18

Ca și creștini, ne place ideea de a fi părtași cu Hristos în slava Sa, dar ce spuneți despe părtășia suferințelor Lui? Jertfa lui Isus ne-a adus darul vieții veșnice și al vieții din belșug, încă de aici, de pe pământ. Biblia ne învață, însă, că trebuie să trecem și prin vremuri de încercare, dacă vrem să fim părtași cu El în slavă. Se merită? Conform cu Romani 8:18, cu siguranță, da!

Avem tendința să credem că suferim din pricina circumstanțelor, iar dacă ele s-ar schimba, atunci și noi am putea acționa corect. Dumnezeu dorește ca noi să devenim maturi și stabili în credință, astfel încât purtarea noastră să fie bună, chiar și când circumstanțele ne sunt potrivnice. Sunt diferite nivele ale credinței; în majoritatea timpului noi dorim să ne folosim credința pentru a scăpa de suferință. Însă uneori, planul lui Dumnezeu pentru noi este să exercităm o credință mai mare, o credință care ne va purta prin provocările vieții.

De prea multe ori ne minunăm de puterea eliberatoare a lui Dumnezeu și omitem puterea Lui care ne ține, ne întărește și ne împuternicește. În Ioan 16:33 Isus a promis că ne va da pacea Lui în încercările prin care trecem, dar și puterea de care avem nevoie, ca să biruim. Dacă treci printr-o perioadă de suferință, astăzi te încurajez să crezi că, prin ajutorul lui Hristos, vei depăși această fază și vei fi părtaș la slavei Sale, care va fi descoperită.


Rugăciune

Doamne, în Romani 8:18 spune că suferințele mele de acum nu sunt vrednice să fie comparate cu slava care va urma, datorită umblării mele cu Tine. Vreau să am de acum această atitudine. Mulțumesc pentru pacea Ta și pentru puterea de a trece prin orice suferință care vine în calea mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon