Așteaptă cu răbdare

Așteaptă cu răbdare

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia… – Galateni 5:22

Toți vrem o schimbare în viața noastră, însă nu întotdeauna suntem gata să trecem prin procesul necesar pentru ca schimbarea să aibă loc. De obicei este nevoie de mai mult timp decât credem noi că ar fi necesar, și întotdeauna sunt perioade de așteptare de-a lungul acestui drum. Se pune întrebarea: vom aștepta într-un mod corect sau nu?  Dacă așteptăm într-un mod greșit, ne vom simți mizerabil; dacă, însă, decidem să așteptăm într-un mod corect, plăcut lui Dumnezeu, vom deveni răbdători și ne vom putea bucura în timp ce așteptăm.

Este nevoie de exercițiu, dar în timp ce Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute în fiecare situație, dezvoltăm răbdare, care este una dintre virtuțiile creștine. Răbdarea este o roadă a Duhului, care se dezvoltă în încercare, așa că nu trebuie să fugim de situațiile dificile. Pe măsură ce se dezvoltă în noi răbdarea, Biblia spune că vom ajunge desăvârșiți și nu vom duce lipsă de niciun bine (vezi Iacov 1:2-4).

Chiar și relața noastră cu Dumnezeu implică schimbări progresive. În timp ce trecem prin experiențe care necesită un timp de așteptare mai lung decât ne-ar fi plăcut, învățăm să ne încredem în Dumnezeu într-un mod mai profund.

Credeți-mă, poate fi dificil să aștepți, dar așteptarea împletită cu răbdare te va face mai puternic. Beneficiile  pe care le aduce răbdarea sunt, cu siguranță, mai valoroase decât orice disconfort al așteptării!


Rugăciune

Doamne, vreau să mă schimb și să aprofundez relația mea cu Tine. Înțeleg că aceasta înseamnă să dezvolt răbdare, dar știu că mă vei face mai puternic, pe măsură ce dezvolți această roadă în mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon