Intimitatea Aduce Libertate

Intimitatea aduce libertate

Eu… nu fac nimic de la Mine Însumi ci vorbesc (exact) după cum M-a învăţat Tatăl Meu.  (Ioan 8:28)

L-am întrebat pe Dumnezeu în mai multe rânduri ce voia să fac în situații specifice și El mi-a răspuns: „Fă tot ce vrei să faci”. Prima dată când L-am auzit spunând asta, mi-a fost teamă să cred că Dumnezeu îmi oferă gradul acela de libertate, dar știu acum că El ne dă tot mai multă libertate pe măsură ce creștem și ne maturizăm spiritual.

Tot meditând la aceasta, mi-am dat seama că tot ce trebuia să fac era să mă gândesc la proprii mei copii. Când erau mici și fără experiență, am luat toate deciziile în locul lor. Pe măsură ce s-au maturizat, i-am lăsat să facă mai mult din ceea ce voiau ei. Erau în preajma noastră de mult timp și începeau să ne cunoască inimile. Acum toți copiii noștri au crescut și, de cele mai multe ori, fac ceea ce vor să facă și rareori ne ofensează, pentru că ne cunosc inimile și acționează în consecință.

Când ajungem să umblăm cu Dumnezeu mai mulți ani, ajungem să cunoaștem inima, caracterul și căile Sale. Dacă suntem dedicați urmăririi lor, El ne poate da o mai mare libertate, deoarece am devenit „una” cu El. Pe măsură ce creștem spiritual, dorim din ce în ce mai mult să-L onorăm pe Dumnezeu și să reflectăm inima Lui în tot ceea ce facem. Duhurile noastre devin pline de Duhul Lui, iar dorințele noastre încep să se contopească cu El.

În versetul de astăzi citim că Isus face și spune doar ce Tatăl L-a învățat. Te încurajez să cauți o astfel de înțelegere cu Dumnezeu încât și tu să nu faci nimic de la tine sau din dorințele sau puterea ta, ci să te bucuri de o așa intimitate cu Dumnezeu încât dorințele tale să devină una cu dorințele Sale.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Dorințele lui Dumnezeu să devină dorințele tale.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon