Iubește-Ți Aproapele Ca Pe Tine Însuți

Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți

Căci toată Legea (referitoare la relațiile dintre oameni) se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” – Galateni 5:14

Dumnezeu vrea să ne vorbească despre multe lucruri, însă unul dintre lucrurile importante despre care vrea să ne vorbească este relația noastră cu ceilalți oameni. Dumnezeu ne iubește; El dorește să ne iubim pe noi înșine într-o manieră sănătoasă, echilibrată și să lăsăm ca dragostea Lui să curgă prin noi către ceilalți.

În încercarea ta de a-L auzi pe Dumnezeu, te îndemn să te rogi ca El să-ți vorbească în mod regulat despre relațiile tale. Deoarece reprezintă o mare parte a vieții, dacă relațiile noastre nu sunt bune, calitatea vieții noastre se deteriorează.

Chiar în această dimineață, mă rog pentru soțul meu și l-am întrebat pe Dumnezeu ce aș putea face pentru el. M-am gândit să-i las pe blatul de la bucătărie un bilețel pe care să-l găsească când va veni să mănânce micul dejun: „Bună dimineața, Dave. . . TE IUBESC!!!” Am pus o față zâmbitoare în partea de jos și am semnat. Cred că ideea de a lăsa bilețeul a fost modul lui Dumnezeu de a-mi vorbi, iar ascultarea mea de a face acel mic lucru a îmbogățește relația noastră. Începe să te rogi pentru toate relațiile tale. Ia-o una câte una și întreabă-L pe Dumnezeu ce poți face pentru a le îmbunătăți. De obicei ne gândim la ceea ce trebuie să facă alții pentru noi, dar dacă împlinim legea dragostei, vom fi mai preocupați de ceilalți decât de noi înșine.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Roagă-L pe Dumnezeu să-ți arate cum poți îmbunătăți relațiile tale

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon