Lasă în urmă greșelile din trecut

Lasă în urmă greșelile din trecut

„Acum dar nu este nicio osândire [condamnare pentru vină sau greșeală] pentru cei se sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.” (Romani 8:1, Biblia amplificată)

Este reconfortant să știm că bunătatea și compasiunea Domnului se reînnoiesc în fiecare dimineață. Datorită dragostei Sale mărețe, Dumnezeu a făcut în așa fel încât trecutul tău să nu mai aibă nicio putere asupra ta. Nu trebuie să trăiești simțindu-te vinovat și condamnat din cauza greșelilor din trecut; poți trăi cu speranță pentru viitorul luminos ce-ți stă înainte.

Rolul lui Dumnezeu este acela de a ne ierta – rolul nostru este acela de a primi darul Său binevoitor al iertării, îndurării și al unui nou început. Mulți oameni își zic: Cum m-ar putea ierta Dumnezeu după ce am făcut atât de multe lucruri rele? Însă adevărul este că Dumnezeu poate să învingă și să facă pentru noi mult mai mult decât ne-am putea imagina vreodată (Efeseni 3:20).

Atunci când Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ierte, El este drept și credincios ca să o facă. El ne curăță în mod constant de orice nelegiuire (1 Ioan 1:9). Se spune că, atunci când intrăm într-o relație cu Hristos, devenim făpturi noi (2 Corinteni 5:17). Lucrurile vechi trec, iar noi avem șansa de a primi un nou început. Devenim un lut spiritual nou pe care Dumnezeu îl poate modela. El ne oferă fiecăruia dintre noi un nou început – noi trebuie doar să fim dispuși să lăsăm trecutul în urmă și apoi să mergem înainte alături de Dumnezeu.


Nu permite greșelilor din trecut să te tragă înapoi și să îți amenințe viitorul.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon