Limitele au un scop

Limitele au un scop

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. —Proverbe 3:5-6

Exercitarea auto-controlului și auto-disciplinei și stabilirea limitelor în viața noastră sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face. O viață lipsită de disciplină este una plină de neglijență.

Cuvântul lui Dumnezeu stabilește limitele necesare pentru a ne ține în zona de siguranță a lui Dumnezeu. El ne spune ce putem face și ce ar trebui să nu facem ca să fim în siguranță.

În calitate de creștini putem crede că este un lucru interesant să trăim mereu la limită. Ne place imaginea: „Da! Eu sunt! Trăiesc la limită!” A devenit o modalitate populară de a privi viața. Dar, să fim sinceri, Dumnezeu nu vrea ca noi să trăim la limită, pentru că dacă trăim așa, atunci nu lăsăm prea mult loc de greșeli.

Autostrăzile au linii, una pe fiecare parte și una în centru. Aceste linii ne oferă limite pentru siguranța noastră în timp ce conducem. Dacă depășim linia din dreapta, ajungem în șanț. Dacă depășim linia din mijloc, am putea fi uciși. Ne plac aceste linii, deoarece ne ajută să fim în siguranță.

Așa este și în viețile noastre personale. Când avem limite, granițe și margini, ne simțim mult mai bine și experimentăm pacea lui Dumnezeu.

Soluția este să mergem la Cuvântul lui Dumnezeu, unde El a prezentat toate limitele după care să trăim. Fie ca Dumnezeu să îți dirijeze calea în fiecare zi.


Rugăciune

Doamne, recunosc că am nevoie de limite în viața mea. Pe măsură ce citesc Cuvântul Tău, arată-mi cum să aplic astăzi aceste limite sănătoase în viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon