Lucrurile bune care vor veni

Lucrurile bune care vor veni

„Eu v-am zis: ‚Nu vă înspăimântați și nu vă fie frică de ei. Domnul Dumnezeul vostru, care merge înaintea voastră, Se va lupta El Însuși pentru voi, potrivit cu tot ce a făcut pentru voi sub ochii voștri în Egipt.’” (Deuteronomul 1:29-30)

Aștepți nerăbdător fiecare zi ce va veni, plin de bucurie pentru lucrurile bune ce vor veni, sau te trezești îngrozit în fiecare dimineață? Unora le e lehamite să se ducă la lucru, sau să stea în trafic, ori să curețe casa sau să aibă de-a face cu persoane dificile. Lehamitea este o formă subtilă de teamă, folosită de diavol pentru a ne fura bucuria și pentru a ne împiedica să ne bucurăm de viață. Aceasta ne împiedică să umblăm în voia Domnului pentru noi și să pășim în planurile Sale pentru a primi binecuvântările Lui.

Lehamitea ne urmărește în mod agresiv și nu poate fi înfrântă pasiv. Dacă facem loc sentimentelor și gândurilor pesimiste în mintea noastră, atunci ne vor fi furate pacea și bucuria. Te poți încrede că Dumnezeu te va ajuta cu tot ce ai de făcut. După ce primești harul Lui, vei vedea că lucrul de care îți era lehamite nu mai pare atât de rău. Putem alege să credem că Isus pășește înaintea noastră pentru a ne deschide calea. Atunci când un proiect pare dificil sau neplăcut, nu începe să îl urăști. Dacă tot va trebui să-l faci, măcar să-ți placă!

Noi, creștinii, găsim bucurie chiar și în circumstanțele neplăcute, deoarece prezența Domnului este cu noi. Ne putem bucura de viața noastră alături de El chiar și în mijlocul unor condiții potrivnice și dificile. Bucuria noastră ne vine de la Cel care trăiește în noi, nu de la ceea ce ne înconjoară.

Dacă decidem să facem asta, ne putem bucura de absolut tot ceea ce facem în viață. Atunci când ne călăuzește, El ne și îngrijește.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon