Managerierea crizelor

… eu știu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu și au frică de El (Eclesiastul 8:12).

Dumnezeu m-a învățat niște lecții valoroase referitoare la managementul crizelor. Isus a spus: „Veniți la Mine” (Matei 11:28). El nu a spus Alergați la telefon și sunați trei prieteni atunci când înfruntăm o situație dificilă, urgență. Eu nu sunt împotriva ajutorului pe care ni-l putem acorda unii altora, dar dacă alergăm la oameni, nu vom găsi vindecarea; vom găsi doar un pansament.

Oamenii se confruntă cu multe provocări și crize. Uneori acestea sunt minore, alteori – majore. Pentru a nu trăi într-o constantă stare de urgență, Dumnezeu m-a învățat să-L caut în mod continuu. Obișnuiam să petrec timp cu El din când în când chiar și atunci când în viața mea apărea o problemă mare. În cele din urmă, am învățat că dacă vreau să am un stil de viață fără crize, trebuie să-L caut pe Dumnezeu tot timpul, ca și cum aș avea nevoie disperată după El tot timpul – în perioade dificile, și a celor de mare binecuvântare. Adesea nu Îi dăm prioritate lui Dumnezeu atunci când lucrurile merg bine pentru noi, dar am observat că, dacă singurele perioade în care Îl căutăm pe Dumnezeu sunt cele în care suntem disperați, adesea El ne va ține în circumstanțe disperate pentru a fi în părtășie cu El.

Întotdeauna când venim la Dumnezeu, El ne salvează și ne ajută. Dar dacă vrem să fim într-o stare de pace și victorie constantă, trebuie să Îl căutăm tot timpul, așa cum ne încurajează versetul de astăzi.

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI:

Practică un bun management al crizelor prin părtășia permanentă cu Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon