Minunate recipiente ale puterii

Minunate recipiente ale puterii

„[Slujitorul lui Dumnezeu spune] Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare…” (Isaia 50:4, Biblia amplificată)

Cuvintele sunt niște minunate recipiente ale puterii. Dumnezeu a creat pământul prin cuvintele Sale (Evrei 11:3). Duhul Sfânt schimbă vieți cu ajutorul cuvintelor. Isus a spus că toate cuvintele Sale sunt duh și viață (Ioan 6:63).

Puterea cuvintelor poate fi folosită fie ca să ridice oamenii, fie ca să îi dărâme – depinde doar de cum alegem să folosim această putere în viața de zi cu zi. Oamenii sunt încurajați sau dărâmați prin cuvintele pe care le rostim. Dumnezeu Își dorește ca noi să le arătăm oamenilor dragostea Sa prin intermediul cuvintelor noastre pline de încurajare, optimiste și dătătoare de viață. Îi poți schimba cuiva viața dacă îi spui cuvântul potrivit la momentul potrivit.

Același lucru este valabil și în viețile noastre. Atunci când rostim Cuvântul lui Dumnezeu într-o situație anume în care ne aflăm, lucrurile încep să se schimbe. Iată cât de puternice sunt cuvintele.

Iată de ce este atât de important să cunoaștem Cuvântul lui Dumnezeu. Îl putem studia, îl putem învăța, iar apoi îl putem rosti în funcție de situația în care ne aflăm. De exemplu, dacă te simți descurajat, în loc să spui „Nu voi reuși să ies din situația asta”, spune mai bine „Pentru ce te mâhnești, suflete? Nădăjduiește în Dumnezeu” (Psalmul 42:5). Vei rămâne uimit de modul în care ți se va schimba viața atunci când îți vei schimba și felul de a vorbi.


Ia decizia de a folosi cuvinte prin care să încurajezi, să redai speranța și să întărești atât viața ta, cât și viețile celor din jurul tău.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon