Moale Și Sensibil

Moale și sensibil

Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră şi le voi da o inimă de carne (Ezechiel 11:19)

În versetul de astăzi, Dumnezeu promite să înlocuiască inimile de piatră cu inimi de carne. Cu alte cuvinte, El poate transforma o persoană dură într-una moale și sensibilă.

Când ne predăm viața lui Dumnezeu, El pune simțul binelui și al răului în conștiința noastră. Dar dacă ne răzvrătim împotriva conștiinței noastre de prea multe ori, inima noastră se poate întări. Dacă se întâmplă aceasta, trebuie să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne înmoaie inimile ca să putem deveni sensibili la călăuzirea Duhului Sfânt.

Am avut inima împietrită înainte să am cu adevărat o relație cu Dumnezeu. Mergând în prezența Lui în mod regulat mi-a înmuiat inima și m-a făcut mult mai sensibilă la vocea Lui. Fără o inimă sensibilă la atingerea lui Dumnezeu, nu ne vom da seama de multe ori că El ne vorbește. El vorbește blând, cu o voce liniștită, sau printr-o convingere blândă referitor la anumite chestiuni.

De asemenea, o persoană cu inimă întărită este în pericol să rănească alți oameni și nici măcar să nu fie conștientă că face acest lucru, iar aceasta întristează inima lui Dumnezeu. Cei care sunt cu inima împietrită și ocupați „să facă propriile lor lucruri” nu vor fi sensibili la voia sau la vocea lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea să ne înmoaie inimile cu Cuvântul Său, pentru că o inimă împietrită nu poate să-I audă vocea sau să primească multele binecuvântări pe care El dorește să le ofere.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Păstrează-ți inima moale și sensibilă la vocea lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon