Nu „doar” te ruga

“Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile (a zecea parte din venit)… puneţi-Mă astfel la încercare”, zice Domnul oştirilor, „şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. Maleahi 3:10

Una dintre rugăciunile pe care o aud des rostită de oameni, și pe care la rândul meu am rostit-o de multe ori, este ceea ce numesc o rugăciune „doar”, care sună cam așa: „Acum Doamne, doar îți mulțumim pentru această mâncare”, „Doamne, noi doar ne rugăm să ne protejezi ”, „Părinte, venim la tine în această seară doar ca să…”. „O, Doamne, dacă ne-ai ajuta doar în această situație, am fi atât de recunoscători…” Înțelegi la ce mă refer? Parcă ne este frică să-i cerem foarte multe lui Dumnezeu.

Cuvântul “doar” înseamnă și „suficient pentru a supraviețui” sau „la fix”. Dumnezeu vrea să ne ofere în mod excesiv, abundent, mai presus de toate ceea ce putem îndrăzni să sperăm, să cerem sau să gândim (vezi Efeseni 3:20). El vrea să deschidă zăgazurile cerurilor și să reverse binecuvântări, așa că de ce mergem înaintea Lui, cerându-I doar suficientul pentru a supraviețui? De ce ne apropiem de Dumnezeu ca și cum ne este frică să cerem prea mult? Când ne apropiem de El în felul acesta, parcă nu credem că El este generos și bun. Trebuie să ne dăm seama că El nu este un Dumnezeu care dă „doar” suficient de mult pentru a supraviețui, dar El dorește să ne binecuvânteze din belșug, așa cum promite versetul de astăzi.

Dumnezeu nu vrea să audă rugăciuni rostite cu teamă și nesiguranță. El vrea sa audă rugăciuni îndrăznețe, încrezătoare și pline de credință, rostite de oameni încrezători în prietenia lor cu El.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Când vine vorba de rugăciune, „doar” nu este suficient.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon