O conștiință sensibilă

O conștiință sensibilă

„De aceea mă silesc [chinuindu-mi trupul, înăbușindu-mi dorințele carnale, poftele trupești și dorințele lumești, străduindu-mă din răsputeri] să am totdeauna un cuget curat [ferm, inocent] înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor.” (Faptele apostolilor 24:16, Biblia amplificată)

Un mod prin care poți trăi mai aproape de Dumnezeu este să-ți păstrezi inima sensibilă. Dacă avem o conștiință sensibilă, putem trăi mai aproape de Dumnezeu. Devenim mai sensibili la atingerea Sa și ne putem da seama cu ușurință dacă ne comportăm bine sau rău. Atunci, ne putem căi de îndată, și vom avea iar o părtășie minunată, înviorătoare cu Dumnezeu.

Nu-ți pierde timpul căutând scuze pentru nesupunere. Când Dumnezeu îți arată că ai greșit, spune numai: „Ai dreptate, Doamne, am greșit. Nu am nicio scuză, așa că Te rog să mă ierți și să mă ajuți să nu repet greșeala.”

Este uimitor cât de mult te va ajuta această atitudine să îți păstrezi conștiința sensibilă la Dumnezeu. Când suntem sensibili față de Dumnezeu, ne putem purta cu sensibilitate și față de oameni. Lumea este plină de oameni răniți, suferinzi și dărâmați, care au nevoie de bunătate și de o atingere plină de iubire din partea lui Dumnezeu. Permite-I lui Dumnezeu să îi atingă prin tine.


Când ai o inimă sensibilă față de Dumnezeu, Îi vei auzi vocea mult mai clar și Îi vei putea da ascultare Cuvântului Său mult mai repede.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon