O inimă plină de discernământ

O inimă plină de discernământ

„Încrede-te [bazează-te pe și fii încrezător] în Domnul din toată inima [și mintea] ta și nu te bizui pe înțelepciunea [înțelegerea] ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.” (Proverbele 3:5-6, Biblia amplificată)

Oamenii care au tendința de a despica firul în patru sunt puși în dificultate când vine vorba de credință. Atunci când analizăm exagerat un lucru, îngrijorându-ne și gândindu-ne cum am putea rezolva o problemă sau cum am putea crea o oportunitate, înseamnă că ne încredem în propriile puteri în loc să ne încredem în Dumnezeu.

Înainte, eram cea mai bună la despicat firul în patru. Trebuia să știu eu totul. Pentru ca să pot fi fericită, trebuia să am neapărat un plan. Întrebam mereu: „De ce, Doamne, de ce? Când, Doamne, când?” Apoi, într-o zi, Domnul i-a răspuns inimii mele: „Atât timp cât vei trăi bazându-te numai pe raționament, nu vei avea discernământ.”

Discernământul pornește din inimă și apoi urcă și luminează mintea. Atâta vreme cât mintea mea era ocupată cu raționamentul, dar fără a se baza pe Duhul Sfânt și nici pe adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu, Isus nu avea cum să ajungă la mine. El vrea să ne folosim mintea ca să raționăm, dar vrea să raționăm în așa fel încât ceea ce gândim să fie conform Cuvântului Său și să Îi permitem Lui să dețină controlul.

Eu am descoperit că mă pot gândi cu privire la o chestiune până când încep să devin derutată, iar când se întâmplă așa, e semnalul că trebuie să încetez și să aștept ca Dumnezeu să-mi reveleze ceea ce numai El îmi poate arăta.


Dacă încercăm să ne dăm seama de ce se întâmplă toate lucrurile în viață, atunci mintea și inima noastră nu vor mai avea pace deloc.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon