O lucrare în desfășurare

O lucrare în desfășurare

„Cuvântul lui Dumnezeu… lucrează și în voi care credeți [exercitându-și puterea supraomenească în cei care îl adoptă, se încred în el și se bazează pe el].” (1 Tesaloniceni 2:13, Biblia amplificată)

Te încurajez să spui în fiecare zi: „Dumnezeu lucrează în mine chiar acum – mă schimbă!” Rostește tare cu gura ta ce spune Cuvântul, nu ceea ce simți tu. Când vorbim numai despre ceea ce simțim, Cuvântului lui Dumnezeu îi este mai greu să lucreze în noi eficient.

Atunci când începem să fim tot ceea ce putem fi în Hristos, vom face și greșeli – toată lumea face. Însă vom scăpa de presiune atunci când vom înțelege că Dumnezeu nu se așteaptă decât ca noi să dăm tot ce avem mai bun. El nu se așteaptă ca noi să fim perfecți. Dacă am fi perfecți, nu am mai avea nevoie de un Mântuitor. Cred că Dumnezeu va lăsa mereu și câteva defecte în noi, pentru ca noi să înțelegem cât de tare avem nevoie de Isus în fiecare zi.

Eu nu sunt un predicator perfect. Uneori, mai spun și lucruri greșite, mai am momente când cred că am primit un cuvânt de la Dumnezeu, dar apoi îmi dau seama că era numai vocea mea. De multe ori, am dat rateuri. Nu am o credință perfectă, nici o atitudine perfectă, nici gânduri perfecte și nici metode perfecte.

Isus știa că așa vom păți cu toții. Tocmai de aceea, El stă în spărtura dintre perfecțiunea lui Dumnezeu și imperfecțiunea noastră. El mijlocește mereu pentru noi, căci avem mereu nevoie de acest lucru (Evrei 7:25).

Nu trebuie să credem că Dumnezeu ne acceptă numai dacă acționăm în mod perfect. Putem crede adevărul conform căruia El ne acceptă „în Preaiubitul Său” (Efeseni 1:6).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon