O rugăciune cu adevărat fierbinte

O rugăciune cu adevărat fierbinte

„… Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

Dacă ești credincios de ceva vreme, probabil ai auzit că, pentru a fi eficientă, o rugăciune trebuie să fie fierbinte. Însă, dacă înțelegem greșit sensul cuvântului fierbinte, poate simțim că trebuie să ne construim vreo emoție puternică înainte de a ne ruga; altfel, rugăciunile noastre nu vor fi eficiente.

Știu că și eu am crezut acest lucru mulți ani la rând și poate că și tu ai fost înșelat astfel. Însă a te ruga fierbinte înseamnă doar că rugăciunile noastre trebuie să fie rostite din inimă cu sinceritate.

Țin minte cât de mult mă bucuram de momentele de rugăciune, când puteam simți prezența lui Dumnezeu, după care mă întrebam ce nu era bine atunci când nu reușeam să simt nimic. După o vreme, am aflat următorul lucru: credința nu se bazează pe sentimente sau emoții, ci doar pe cunoașterea inimii.

Uneori, mă simt copleșită de emoții în timp ce mă rog. Însă, de cele mai multe ori, nu mă emoționez. Rugăciunea care ne aduce mai aproape de Dumnezeu are loc numai atunci când ne rugăm cu credință, indiferent de ceea ce simțim la un moment dat.


Trebuie să ai încredere că rugăciunile tale sincere, din toată inima, sunt eficiente deoarece tu crezi în Dumnezeu și nu în propria-ți abilitate de a te ruga cu pasiune sau cu elocvență.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon