O viață pe placul lui Dumnezeu

O viață pe placul lui Dumnezeu

„Deci, fiindcă avem astfel de făgăduințe [minunate], preaiubiților, să ne curățim de orice întinăciune a cărnii și a duhului și să ne ducem sfințirea [noastră] până la capăt, în frica [reverențioasă] de Dumnezeu.” (2 Corinteni 7:1, Biblia amplificată)

Pentru a avea o relație apropiată cu Dumnezeu, trebuie să luăm anumite decizii în fiecare zi. Vor fi anumite momente în care va trebui să refuzăm anumite lucruri pe care am vrea să le acceptăm și va trebui să acceptăm anumite lucruri pe care am prefera să le refuzăm. Pentru asta, este nevoie de înțelepciune și autocontrol, dar, din fericire, Duhul Sfânt ni le dă pe ambele.

Este important să-i învățăm pe oameni cum să trăiască vieți evlavioase, deoarece este o parte importantă pentru a avea o relație apropiată de Dumnezeu. Asta nu înseamnă că nu greșim niciodată – înseamnă doar că dorința inimii noastre este să ducem o viață care să fie pe placul lui Dumnezeu. Acest lucru îl putem face doar dacă vom căuta să Îi facem pe plac Domnului prin gândurile noastre, prin conversațiile purtate, prin oamenii cu care ne însoțim, prin muzică, prin modul nostru de relaxare și așa mai departe.

Dacă firea noastră trupească dorește să meargă într-o direcție, dar Cuvântul lui Dumnezeu ne învață să mergem în direcția opusă, putem primi harul lui Dumnezeu de a asculta ceea ce spune El. Vestea bună este că vom fi recompensați din plin dacă ne vom comporta astfel.

Atunci când alegem să trăim pentru Dumnezeu și nu pentru noi înșine, vom avea parte de neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. Vom avea o viață victorioasă indiferent de piedicile ce ne vor sta în cale. Aceasta este o viață minunată – aceasta este viața plină de abundență, biruitoare și plină de bucurie, pentru care Isus a murit ca să ne-o poată da.


Investește în viitorul tău: alege să trăiești o viață neprihănită pentru Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon