Ocupă-te de provocări pe rând, una câte una

Ocupă-te de provocări pe rând, una câte una

Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face”.  –Iosua 1:9

Vă îndemn cu tărie să vă înfruntați provocările pe rând, una câte una. A ne gândi la cât de multe provocări stau în fața noastră poate deveni copleșitor. Să ne încredem în Dumnezeu înseamnă să credem că El ne va da „pâinea noastră cea de toate zilele”; adică, vom primi ceea ce avem nevoie, atunci când este nevoie și, de obicei, nu mai devreme.

Uneori, provocările par a fi imposibile și copleșitoare, însă Dumnezeu este cu noi întotdeauna. Trebuie doar să fim curajoși și să primim puterea pe care El ne-o dă. Amintiți-vă că El ne va da harul ca astăzi să facem ceea ce avem de făcut, astfel că e important să ne focalizăm să trăim momentul, în loc să ne îngrijorăm pentru ziua de mâine.

Acest principiu se aplică multor domenii ale vieții noastre: ieșirea din datorii, ordonarea și administrarea casei, rezolvarea problemelor din căsnicie, educarea copiilor, a ajunge la timp la lucru, a duce la capăt un proiect. Indiferent de situația în care afli, poți împlini orice ai avea de făcut.

Filipeni 4:13 spune că tu poți fi gata să împlinești orice lucru pentru că Dumnezeu îți dă puterea de care ai nevoie. Nimic nu este prea greu atunci când El este de partea ta.

Rugăciune

Doamne, chiar atunci când provocările din fața mea par imposibile, știu că le pot aborda una câte una, pentru că Tu ești cu mine. Primesc astăzi putere de la Tine ca să le înfrunt. 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon