Oprește-te

Oprește-te

Opriţi-vă și să știţi (recunoașteți și înțelegeți) că Eu sunt Dumnezeu. (Psalmul 46:10, Biblia amplificată)

Mi-a fost mereu ușor să vorbesc, dar a trebuit să învăț să și ascult. Odată am simțit că soțul meu nu vrea să petreacă timp cu mine și să vorbim, așa că i-am spus că trebuie să vorbim mai mult. El a răspuns: „Joyce, noi nu vorbim. Tu vorbești, iar eu ascult.” Avea dreptate și trebuia să mă schimb, dacă voiam ca el să petreacă timp cu mine.

Curând am descoperit că L-am tratat pe Dumnezeu la fel ca pe Dave. Eu vorbeam și mă așteptam ca El să asculte. M-am plâns că Dumnezeu nu-mi vorbea niciodată, dar adevărul este că nu mi-am luat niciodată timp să-L ascult. Versetul de astăzi ne învață să ne oprim și să știm că Dumnezeu este Dumnezeu. Multora dintre noi ne este greu să ne oprim, deoarece firii noastre îi place să fie ocupată și implicată în lucruri, dar trebuie să învățăm să petrecem timp singuri și să ne oprim, dacă vrem să auzim vocea lui Dumnezeu.

Pentru mulți oameni, ascultarea este o abilitate care trebuie dezvoltată și practicată. Uneori, asta înseamnă să stai liniștit în prezența lui Dumnezeu fără să spui ceva. Ar trebui să practicăm ascultarea! O modalitate prin care poți face asta este să Îl întrebi pe Dumnezeu dacă există cineva pe care El vrea ca tu să încurajezi sau să binecuvântezi – și apoi să stai liniștit și să asculți. Vei fi surprins cât de repede Îți va răspunde, punându-ți o persoană pe inimă. Poate că îți va oferi anumite lucruri specifice pe care le poți face pentru a încuraja. Când ascultăm de călăuzirea lui Dumnezeu, El ne oferă idei creative pe care poate că nu le-am avut în vedere niciodată. Ia-ți timp, oprește-te și ascultă-L cu atenție, apoi fii ascultător și fă ce El îți va arata să faci.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fă o pauză azi. Oprește-te și ascultă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon