Când se întâmplă lucruri bune oamenilor care te-au rănit

Când se întâmplă lucruri bune oamenilor care te-au rănit

…ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. – Matei 5:45

Ai văzut vreodată pe cineva fiind binecuvântat de Dumnezeu iar  tu simțeai că nu merita? Ai văzut cum lucruri bune s-au întâmplat oamenilor care te-au rănit?

Poate simți că te râcăie pe dinlăuntru când o persoană care te-a rănit este binecuvântată. Aceasta s-a întâmplat și cu mine până am învățat cum să iert.

Biblia spune că lucruri bune și rele se întâmplă atât celor drepți, cât și celor nedrepți. Când cineva care te-a rănit  este binecuvântat, parcă devine și mai greu să-l ierți, însă ești totuși chemat să te rogi pentru el.

Vreau să te încurajez astăzi să binecuvintezi oamenii care te-au rănit, rugându-te pentru ei, chiar dacă te simți rănit sau iritat de aceștia. A te ruga pentru ei este o alegere pe care o faci. Iertarea se bazează pe decizie și nu pe un sentiment, însă aduce cu ea vindecarea de care ai nevoie.

Un stil de viață în care alegi să practici iertarea, te face să devii tot mai mult ca și Hristos. În timp ce înveți importanța iertării și începi să te rogi pentru cei care te-au rănit, inima ta va fi vindecată de amărăciune. Apoi, această creștere personală te va conduce spre binecuvântările pe care Dumnezeu le-a plănuit pentru tine.


Rugăciune

Doamne, deși este greu, știu că trebuie să mă rog și să-i binecuvântez pe cei care m-au rănit. Realizez că iertarea este o alegere, astfel că Te rog să mă ajuți în timp ce eu aleg să iert.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon