Pas cu pas

Domnul zisese lui Avram: „Ieşi (spre binele tău) din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta. Geneza 12:1

Avram a învățat să aibă încredere în Dumnezeu pentru a-l conduce pas cu pas. Povestea sa începe în Geneza 12:1, versetul de astăzi. Observă în acest verset că Dumnezeu i-a dat lui Avram primul pas, nu și următorul. Practic, El i-a spus că nu-i va descoperi al doilea pas până nu va face primul pas. Acest lucru este atât de simplu, dar atât de profund și de intuitiv cu privire la modul în care ne vorbește Dumnezeu: El ne oferă direcție pas cu pas.

Mulți oameni refuză să facă primul pas până când cred ei că înțeleg și  pașii doi, trei, patru și cinci. Dacă și tu ești la fel, sper să fii motivat astăzi să continui în planul lui Dumnezeu pentru viața ta, având încredere în El de la primul pas. După primii pași, credința ta va crește pentru că vei realiza că există întotdeauna o temelie sigură sub fiecare pas pe care Dumnezeu te îndrumă să-l faci.

Dumnezeu i-a cerut lui Avram să facă un pas dificil lăsând în urmă tot ce-i era cunoscut. Dar, Dumnezeu i-a promis că va fi în avantajul lui să facă un astfel de pas.

Când ne supunem lui Dumnezeu, suntem binecuvântați. Dumnezeu are un plan bun pentru viețile noastre, un plan care este spre avantajul nostru. Tot ce trebuie să facem este să pășim în el – pas cu pas.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Ascultă glasul lui Dumnezeu pas cu pas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon