Dă tot ce ai mai bun și lasă-L pe Dumnezeu să se ocupe de restul

Dă tot ce ai mai bun și lasă-L pe Dumnezeu să se ocupe de restul

„Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulțumit [satisfăcut în asemenea măsură încât să nu fiu tulburat sau neliniștit] cu starea în care mă găsesc.” (Filipeni 4:11, Biblia amplificată)

Cel mai bine funcționăm atunci când minta ne este calmă, bine echilibrată. Când mintea ne e calmă, înseamnă că e lipsită de teamă, îngrijorare sau tulburare. Când mintea ne este bine echilibrată, înseamnă că putem analiza situația în care ne aflăm, pentru ca apoi să decidem ce să facem sau să nu facem în privința acesteia.

Mulți dintre noi dau de necaz tocmai atunci când ne pierdem echilibrul. Fie adoptăm o atitudine de pasivitate deplină, nefăcând nimic, așteptând ca Dumnezeu să facă totul pentru noi, sau devenim hiperactivi, acționând, de cele mai multe ori, călăuziți de firea pământească. Cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât mai echilibrați devenim. Atunci putem înfrunta orice situație din viață spunând: „Voi face ceea ce mă îndeamnă Dumnezeu să fac, dar am încredere că El se va ocupa de restul.”

E inutil să tot încerci să faci ceea ce nu funcționează. Așteaptă ca Dumnezeu să facă ce are de făcut și fii ascultător, înțelegând că sincronizarea Lui pentru viața ta este perfectă. Chiar dacă Dumnezeu nu pare să facă nimic cu privire la situația în care te afli, nu te panica. Atât timp cât te încrezi în Dumnezeu, El lucrează, iar tu vei vedea rezultatele la vremea potrivită.


De îndată ce am făcut ceea ce ne-a cerut Dumnezeu să facem, putem avea încredere că El se va ocupa de restul.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon