Permite-i dragostei să câștige războiul

Permite-i dragostei să câștige războiul

„Măcar că trăim [umblăm] în firea pământească, totuși nu ne luptăm călăuziți de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământești [arme din carne și oase], ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.” (2 Corinteni 10:3-4, Biblia amplificată)

În mod cert, ne aflăm în mijlocul unui război. Biblia ne învață că armele folosite în războiul nostru nu sunt unele firești, naturale, ci unele împuternicite de Dumnezeu, ca să putem dărâma întăriturile cu ele.

O parte din procesul de apropiere de Dumnezeu este și colaborarea cu Duhul Sfânt pentru dărâmarea întăriturilor create de egoism, mândrie și autosuficiență. Dacă, în loc să ne gândim numai la noi înșine, facem în mod intenționat ceva pentru altcineva chiar în timp ce noi suferim, înseamnă că am făcut unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a învinge răul.

Atunci când Se afla pe cruce, suferind cumplit, Isus Și-a făcut timp ca să îi aline suferința hoțului aflat lângă El (Luca 23:39-43). Atunci când era ucis cu pietre, Ștefan s-a rugat pentru cei care aruncau cu pietre în el, rugându-L pe Dumnezeu să nu le ia în seamnă acest păcat (Faptele apostolilor 7:59-60).

Dacă Biserica lui Isus Hristos, adică Trupul Său de pe pământ, se va război cu egoismul și va umbla în dragoste, lumea va începe să remarce.


A umbla în dragoste reprezintă o parte importantă a războiului spiritual.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon