Rostește rugăciuni pline de îndrăzneală

Rostește rugăciuni pline de îndrăzneală

„Până acum n-ați cerut [absolut] nimic în Numele Meu: cereți și veți căpăta, pentru ca bucuria [veselia, plăcerea] voastră să fie deplină.” (Ioan 16:24, Biblia amplificată)

Cele mai eficiente rugăciuni sunt cele pline de îndrăzneală. Acestea sunt rostite de către credincioșii care se roagă specific și au curajul de a veni înaintea lui Dumnezeu ca să-I ceară lucrurile de care au nevoie în viață, fără a se rușina să-și facă cererile cunoscute.

Unul dintre principalele lucruri care îi împiedică pe oameni să se roage cu îndrăzneală e faptul că se uită la greșelile lor, în loc să se uite la toate lucrurile bune făcute de Isus. Biblia ne spune foarte clar că Dumnezeu „pe Cel [Hristos] ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Corinteni 5:21, Biblia amplificată). Fiindcă suntem neprihăniți în El, ne putem apropia de tronul harului pentru a ne prezenta nevoile cu îndrăzneală (Evrei 4:16).

În Ioan 16:23-24 ni se spune că ne putem duce cu îndrăzneală înaintea tronului în numele lui Isus. Numele lui Isus este puternic. Atunci când folosim numele lui Isus în rugăciunile noastre, acesta nu e vreo formulă magică sau vreo amuletă pe care să le folosim la sfârșitul fiecărei rugăciuni. Când mergem în numele lui Isus, spunem: „Tată, vin la Tine astăzi pentru a-ți arăta tot ce este Isus și nu ceea ce sunt eu.”

Nu fi vag sau timid, ci fii îndrăzneț! Vei fi surprins de răspunsurile pe care le vei primi.


Dumnezeu vrea să te surprindă cu lucruri uimitoare – tu ești pregătit să le primești?

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon