Privește de acolo de unde te afli

Privește de acolo de unde te afli

Domnul a zis lui Avram: „Ridică-ţi ochii şi, din locul în care eşti…” —Geneza 13:14

Se pare că viața are întotdeauna căile ei de a ne aduce într-un loc în care trebuie să o luăm de la început.

În Biblie, Avraam s-a aflat în același loc în care nepotul său Lot a ales cel mai bun pământ din zonă, lăsându-l pe Avraam cu pământul mai puțin dorit. Dar Dumnezeu nu l-a abandonat pe Avraam. În schimb, i S-a arătat și i-a dat o viziune îndrăzneață.

Îmi place ce a spus Domnul lui Avraam după s-a despărțit de Lot. El ia spus: „Ridică-ţi ochii şi, din locul în care eşti”.

Mă stârnește partea „din locul în care ești”. E punctul de plecare pentru un start nou… un nou început. Însuși Dumnezeu ne va duce ocazional în acel punct.

S-ar putea să te afli acolo chiar acum. Poate vrei să renunți la un obicei prost sau să aducei la viață un vis pierdut. Poate dorești să îți regândești finanțele, să începi propria afacere, să scrii o carte… orice ar fi, Dumnezeu ți-ar putea spune să începi chiar acum. Acesta ar putea fi noul tău început!

După ce Dumnezeu i-a spus lui Avraam să privească din acel loc, următorul lucru pe care i l-a spus a fost: „Scoală-te, străbate ţara în lung şi în lat, căci ţie ţi-o voi da” (Geneza 13:17).

Dumnezeu ar putea să îți spună chiar acum să te ridici și să dai curs visului sau viziunii tale, misiunii tale sau vieții tale, deoarece e de la El. Partea ta este să te scoli.

Fă ceea ce trebuie să faci. Poate că nu este ușor. Ar putea dura ceva timp. Dar ai încredere în Dumnezeu și îndrăznește.

Ridică-ţi ochii şi, din locul în care eşti – și du-te!


Rugăciune

Doamne, indiferent de ce s-a întâmplat în trecut, ajută-mă să privesc în sus din locul în care sunt acum. Îți mulțumesc pentru începutul nou pe care mi-l dai. Voi păși cu îndrăzneală în el și voi umbla în chemarea Ta pentru mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon