Puterea de a te bucura

Puterea de a te bucura

„Bucurați-vă totdeauna în Domnul [desfătați-vă, fiți încântați în El]! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4, Biblia amplificată)

Una dintre cele mai bune instrucțiuni pe care ni le dă Dumnezeu în Cuvântul Său este să fim plini de bucurie și să ne înveselim. Ce idee grozavă! Aceasta este o poruncă pe placul lui Dumnezeu, nouă aducându-ne beneficii directe și tangibile pe plan fizic, emoțional și spiritual.

Apostolul Pavel, inspirat fiind de către Duhul Sfânt, le-a spus filipenilor de două ori să se bucure. De fiecare dată când Domnul ne spune de două ori să facem ceva anume, ar fi înțelept din partea noastră să fim foarte atenți la ceea ce ne spune.

De multe ori, oamenii văd sau aud cuvântul a se bucura și spun: „Sună bine, dar cum să fac asta?” Aceștia ar vrea să se bucure, dar nu știu cum! Pavel și Sila, care au fost bătuți, aruncați în închisoare, având picioarele băgate în butuci, s-au bucurat cântându-I cântări de laudă Domnului. Ei au ales să se bucure în ciuda situației în care se aflau. Ei au privit la lucrurile în care credeau și nu doar la ceea ce puteau vedea cu ochiul liber.

Aceeași putere care a deschis ușile și i-a descătușat pe Pavel și pe Sila, cât și pe ceilalți care erau întemnițați cu ei, îți stă la dispoziție și ție astăzi. Cu orice te-ai confrunta, orice ar zice colegii tăi de serviciu despre tine, oricât de tare te-ar înnebuni copiii – ia-ți un răgaz de o clipă chiar în mijlocul haosului pentru a te bucura. Va conta enorm!


A te bucura nu este ceva ce se petrece întâmplător. Este o decizie conștientă prin care spui: „Îl voi preamări pe Dumnezeu astăzi, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul meu.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon