Renunță la perfecționismul de fațadă

Renunță la perfecționismul de fațadă

Ca unii care am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblăm cu vicleşug şi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu. Ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu. – 2 Corinteni 4:2

Atât de mult ne poate interesa ceea ce cred cei din jur despre noi, că putem ajunge total imobilizați sau îngroziți de ideea că nu arătăm bine în ochii lor. Dar știți ceva? Cred că vom avea parte de mai mult respect dacă suntem mai sinceri, decât dacă încercăm să ascundem sau să pretindem că suntem perfecți.

Cred că unul dintre motivele principale care îi determină pe oameni să mă asculte vorbind la conferințe este faptul că le spun ce am învățat din problemele cu care m-am confruntat, din slăbiciunile și greșelile mele. Acest lucru îi ajută să se relaxeze, să relaționeze cu mine, oferindu-le, în același timp, speranța că, așa cum eu am reușit în ciuda lucrurilor pe care le-am făcut în trecut, atunci și ei pot.

Trebuie să încetăm să mai trăim cu frica de a face greșeli, deoarece vom face – punct. Dumnezeu nu ne cere să nu mai facem nicio greșeală; El ne cere să fim sinceri și deschiși cu privire la slăbiciunile noastre. Când le aducem la lumină, Domnul ne ajută să scăpăm de ele și să pășim înainte, spre lucruri mai mari și mai bune.

Nu-ți ascunde greșelile, fii sincer cu privire le ele, ca să înveți de pe urma lor. Când te încrezi în Dumnezeu cu sinceritate, El te va ajuta să biruiești totul.


Rugăciune

Doamne, am slăbiciuni de care mă rușinez, dar ținându-mă de ele, nu voi rezolva nimic. Aleg să fiu sincer cu privire la slăbiciunile mele, ca Tu să mă ajuți să le biruiesc.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon