Ascultă vocea liniștită

Ascultă vocea liniștită

Şi după cutremurul de pământ, a venit un foc: Domnul nu era în focul acela. Şi după foc, a venit un susur blând şi subţire. – 1 Împărați 19:12

Pentru a avea pace în viața noastră avem nevoie să ascultăm de îndemnurile pe care ni le dă Dumnezeu în fiecare zi. Un îndemn este o „cunoaștere” interioară care ne spune ce să facem. 1 Împărați 19:12 se referă la aceasta, ca și la un susur blând și subțire – o voce liniștită. Un îndemn nu este ca un ceas deșteptător cu ciocan!

În 1 Împărați, Dumnezeu nu a folosit un vât puternic, un cutremur sau focul pentru a-i vorbi lui Ilie. Vocea Sa a venit la Ilie ca un sunet gentil, liniștit, ca o voce scăzută. Dar până la urmă, un îndemn nu trebuie neapărat să fie o voce. Deseori, Dumnezeu ne direcționează vorbind mai mult inimii noastre decât urechilor.

Dacă vei învăța să Îl asculți pe Dumnezeu și să faci ce spune, vei descoperi că lucrurile vor merge bine în dreptul tău. Indiferent de situații, avem nevoie să ascultăm și să ne supunem vocii Lui. Poate nu înțelegi motivul pentru care Dumnezeu îți cere să faci anumite lucruri, dar în timp ce Îi asculți vocea și te supui direcționării Sale, vei fi capabil să te odihnești în pacea Sa. Așadar, ascultă!


Rugăciune

Duhule Sfânt, ajută-mă să ascult cu atenție și să aud în fiecare zi îndemnurile pe care mi le dai în inimă. Doresc pacea Ta, iar pentru aceasta voi asculta de Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon