RoaGă-Te Și Ascultă

Roagă-te și ascultă

Tu… mi-ai străpuns urechile. (Psalmul 40:6)

Timp de mulți ani am vrut ca Dumnezeu să-mi vorbească, dar am vrut să aleg ce lucruri să împlinesc. Voiam să fac ce-mi spunea El doar dacă era ceva ușor și îmi plăcea, dar dacă nu îmi plăcea ce auzeam, mă comportam ca și cum nu era de la Dumnezeu!

O parte din ceea ce  îți vorbește Dumnezeu va fi foarte plăcut. Alte lucruri pe care El le spune s-ar putea să nu fie atât de încântătoare, dar asta nu înseamnă că nu vor lucra spre binele tău, dacă te vei supune. De exemplu, dacă Dumnezeu îți spune că trebuie să-ți ceri iertare pentru că ai fost nepoliticos cu cineva, nu va merge să răspunzi: „Ei bine, și persoana aceea a fost nepoliticosă cu mine!” Dacă Îi răspunzi cu scuze, poate că te-ai rugat și chiar ai auzit vocea lui Dumnezeu, dar nu ai împlinit ce ți-a spus.

Privind înapoi la mai bine de trei decenii de umblare alături de Dumnezeu și de implicare în slujire, trebuie să recunosc că explicația cea mai simplă pentru succesul de care m-am bucurat împreună cu Dave este că am învățat să ne rugăm, să auzim vocea lui Dumnezeu și apoi să facem ce El ne spune. De-a lungul anilor, pe măsură ce L-am căutat pe Dumnezeu și am înfăptuit ce am simțit că mi-a spus să fac, pot spune că pur și simplu nu am făcut altceva decât să mă rog și să mă supun. Nu a fost mereu prima opțiune să fac aceasta, dar a funcționat.

Dacă dorești împlinirea planului lui Dumnezeu în viața ta, îți pot oferi rețeta de bază: roagă-te și ascultă. Dumnezeu ți-a dat capacitatea să le faci pe amândouă și, dacă o faci continuu, vei umbla în voia Lui pentru viața ta.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Roagă-te. Ascultă cu inima. Împlinește ce auzi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon