Rugăciunile omului neprihănit

Rugăciunile omului neprihănit

„Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi şi s-a rugat cu stăruinţă să nu plouă şi n-a plouat deloc în ţară trei ani şi şase luni.” (Iacov 5:17)

Iacov ne spune că rugăciunea fierbinte a celui neprihănit are mare putere (Iacov 5:16). Un astfel de om și-a pus toată încrederea în Isus pentru mântuire și iertarea păcatelor și astfel nu se află sub condamnare. Un om neprihănit este cel care se încrede în Dumnezeu și în puterea rugăciunii. Însă a fi neprihănit nu înseamnă automat că ești perfect.

Ilie era un om al lui Dumnezeu; comportament lui nu era perfect, însă nu a permis ca imperfecțiunile să-i fure încrederea pe care o avea în Domnul. Ilie avea credință, însă putem vedea că sunt consemnate în Biblie și momente în care s-a temut. Era ascultător de Dumnezeu, dar vedem și momente în care nu L-a ascultat. Îl iubea pe Dumnezeu și își dorea să împlinească voia și chemarea Domnului pentru viața sa, însă au fost momente în care Ilie a fost depășit de slăbiciunile lui omenești și a încercat să evite consecințele.

În 1 Împărați 18 îl vedem stăpânind o mare putere, chemând foc din cer și omorând 450 de profeți ai lui Baal. Apoi imediat, îl vedem temându-se și fugind de Isabela, devenind deprimat și dorindu-și să moară.

Asemenea multora dintre noi, Ilie și-a lăsat sentimentele să îl controleze. Era om, la fel ca fiecare dintre noi, dar cu toate acestea, rugăciunile lui erau pline de putere. Exemplul lui ar trebui să ne dea suficientă putere pentru a depăși orice condamnare care se ridică împotriva noastră și ne spune că nu ne putem ruga cu putere din cauza slăbiciunilor și eșecurilor noastre.

Nu subestima niciodată puterea rugăciunii fierbinți, rostită cu credință

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon