Schimbarea este un proces

Schimbarea este un proces

„Și astfel, fiindcă a așteptat cu răbdare, [Avraam] a dobândit făgăduința.” (Evrei 6:15, Biblia amplificată)

Schimbarea nu este deloc ușoară. Nu o voi uita niciodată pe o doamnă care m-a abordat într-o zi, după ce terminasem predica. Exasperată fiind, își pune mâinile în șold și spune: „Îmi vreau banii înapoi!” Am rămas surprinsă de vorbele ei și i-am răspuns: „Cum adică, îți vrei banii înapoi?” Mi-a spus: „Joyce, am donat bani către lucrarea ta și fac ceea ce spui tu să fac de două săptămâni și nimic nu s-a schimbat!”

Privind retrospectiv, e destul de nostim, dar, în acel moment, i-am explicat acelei femei că nu așa merge treaba. Schimbarea durează. Pentru a trece cu succes prin procesul care să-ți aducă rezultatul dorit, este nevoie de răbdare. Acea femeie a plecat dezgustată fiindcă avea nevoie de o rezolvare rapidă, iar asta nu este deloc ceea ce ne oferă Dumnezeu. După ce ești mântuit, pășești pe o cale care reprezintă o călătorie de schimbare ce durează toată viața. Viețile noastre sunt schimbate prin Cuvântul lui Dumnezeu (Iacov 1:21-25).

Pentru a putea trăi într-o relație apropiată, intimă, cu Dumnezeu, ia decizia de a fi un ucenic al Său pentru toată viața, învățând mereu. Citește Cuvântul. Ascultă predici despre Cuvânt. Nu e nimic mai bun decât să primești Cuvântul lui Dumnezeu în inima ta… aceasta este cea mai importantă parte din întregul proces.


Biblia spune că noi moștenim promisiunile lui Dumnezeu prin credință și răbdare (Evrei 6:12), iar credința vine prin ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10:17).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon