Scurt și la obiect

Scurt și la obiect

„Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi.” (Matei 6:7-8)

Sunt de părere că dacă pot să îmi formulez cererile de rugăciune foarte simplu și să nu complic problema, încercând să găsesc cuvinte care sună bine, rugăciunea mea devine mai concretă și mai puternică.

Putem să ne folosim energia pentru a avea mai multă credință că Dumnezeu va interveni, în loc să repetăm aceleași fraze interminabile, care nu fac decât să transforme rugăciunea într-o cerere lungă și amestecată.

Îmi aduc aminte de perioada în care îmi era foartre greu să fac rugăciuni simple și la obiect. Am început să îmi dau seama că problema era că nu aveam credință că rugăciunea va avea efect dacă era scurtă și simplă. Căzusem în capcana în care cad mulți credincioși, crezând că lungimea unei rugăciuni determină calitatea ei. Nu cred că toate rugăciunile noastre ar trebui să fie scurte, însă sugerez ca fiecare rugăciune pe care o facem să fie simplă, directă, la obiect și plină de credință.

Acum că mă las călăuzită de Dumnezeu și păstrez lucrurile simple, fără a mai repeta aceleași fraze la nesfârșit, observ că am mai multă credință pentru lucrurile pentru care mă rog și sunt convinsă de fiecare dată că Dumnezeu m-a auzit și îmi va răspunde.

Dacă rugăciunile tale sunt complicate, simplifică-le. Ține minte că vei fi ascultat datorită credinței pe care o ai, nu a lungimii rugăciunii tale!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon