Semănat și secerat

Semănat și secerat

Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera. – Galateni 6:7

Scriptura ne spune foarte limpede că vom secera ceea ce am semănat. În mod practic, aceasta se aplică în agricultură. Majoritatea oamenilor știu că se aplică și cu privire la dărnicia financiară și generozitate. Dar știai că acest principiu se plică și modului în care îi tratăm pe cei din jur?

Atitudinea și cuvintele noastre sunt semințe pe care le semănăm în fiecare zi și care determină ce fel de roade sau recoltă vom secera în relațiile și situațiile în care ne vom afla în viitor.

Diavolului îi place să ne țină ocupați cu o gândire egoistă, care să ne determine să ne tratăm prietenii ca și când ar fi mai puțin importanți, să semănăm cuvinte de ceartă în familiile noastre și să gândim negativ despre șefi, pastori etc. Diavolul vrea ca noi să semănăm semințe rele în toate relațiile și circumstanțele noastre.

Atât de mulți oameni se comportă în felul acesta, iar apoi se miră de ce altora nu le place de ei sau de ce îi tratează într-un mod neplăcut. Răspunsul e simplu – ei recoltează ce au semănat!

Dă-mi voie să te întreb: ce semeni astăzi? Prin harul lui Dumnezeu, alegeți să semănați iubire, iertare, bunătate și răbdare în fiecare relație și situație. Veți vedea că, tratându-i pe alții în modul în care Dumnezeu dorește să o faceți, veți recolta o viață plină de relații dumnezeiești, cu rezultate satisfăcătoare.


Rugăciune

Duhule Sfânt, doresc să semăn lucruri bune ca să recoltez lucruri bune. În loc să acționez egoist față de alții, ajută-mă să semăn bunătate și dragoste în relație cu toți oamenii din viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon