Toate lucrurile lucrează împreună spre bine

Toate lucrurile lucrează împreună spre bine

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)

Apostolul Pavel nu spune că toate lucrurile sunt bune, ci că „toate lucrurile lucrează împreună spre bine”.

Să presupunem că intri în mașină și aceasta nu pornește. Sunt două moduri în care poți privi situația – poți spune: „Știam că o să se întâmple așa! Mi-a dat toate planurile peste cap!”, sau poți zice: „Se pare că nu voi putea pleca acum. Va trebui să aștept și să plec atunci când mașina va fi reparată. Aleg să cred că această schimbare de planuri va lucra spre binele meu. Probabil există un motiv pentru care trebuie să stau astăzi acasă, așa că mă voi bucura de restul timpului pe care îl voi petrece aici.”

Pavel ne spune în Romani 12:16 (versiunea AMPC): „să fim gata să ne adaptăm [în funcție de context]”. Trebuie să învățăm să facem planuri, dar să nu ne supărăm dacă acestea nu se împlinesc așa cum ne-am propus inițial.

Alegerea este a noastră; când nu primim ceea ce dorim, ori putem lăsa sentimentele să preia controul și ne vor conduce spre o atitudine de autocompătimire, sau putem să ne adaptăm la situația creată și să mergem mai departe, bucurându-ne de ceea ce Dumnezeu ne va pregăti, indiferent de modul în care se vor desfășura lucrurile.

Drumul către eliberarea de negativism începe atunci când ne confruntăm cu o problemă și totuși, credem că Dumnezeu va lucra spre binele nostru și în acea situație.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon