Bazează-te pe ceea ce știi că este adevărat

Bazează-te pe ceea ce știi că este adevărat

„Numai tu ai fost martor la aceste lucruri, ca să cunoști că numai Domnul este Dumnezeu și că nu este alt Dumnezeu afară de El.” (Deuteronomul 4:35)

O lipsă a cunoașterii provoacă teamă, dar cunoașterea plină de încredere și siguranță alungă teama, aducând putere și curaj. Să îți dau un exemplu!

Într-o noapte, cu mulți ani în urmă, stăteam întinsă în pat și auzeam niște zgomote ciudate de undeva din casă. Cu cât ascultam mai mult aceste zgomote, cu atât mai frică îmi era. În cele din urmă, tremurând de teamă, am ieșit din dormitor ca să văd ce era. Am izbucnit în râs când am descoperit că erau zgomote produse de cuburile de gheață care cădeau în tava din mașina de făcut gheață. Dintr-un motiv anume, scoteau niște zgomote pe care nu le scot de obicei. Fiindcă nu știam ce anume producea acele zgomote, m-am temut fără motiv.

Așa se simt oamenii adesea în viață. Ei nu știu că Dumnezeu îi iubește, că le este alături, că le oferă tot ce au nevoie, așa că sunt înspăimântați de multe lucruri. Când aud de probleme economice, se tem. Când află că altcuiva nu îi place de ei, intră în panică. Când aud vreun lucru rău la știrile de seară, sunt îngroziți.

Dacă știi Cine este Dumnezeu și cine ești tu în Hristos, atunci teama nu va avea ce căuta în viața ta. Oricum ar arăta situația din afară, tu vei avea pace în inimă, o încredințare ce-ți va cuprinde fiecare aspect al vieții.


Atunci când sunetele necunoscute ale lumii încearcă să te înspăimânte, ai încredere că Dumnezeu este cu tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon