Tata știe cel mai bine

Tata știe cel mai bine

„… să vă prefaceți [schimbați] prin înnoirea [totală a] minții voastre [de noile sale idealuri și de noua sa atitudine], ca să puteți deosebi [voi înșivă] bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită [chiar și lucrul care este bun, plăcut și desăvârșit în ochii Săi cu privire la voi].” (Romani 12:2, Biblia amplificată)

Vor exista momente în viața noastră când Dumnezeu ne va cere să facem ceva ce nu înțelegem sau cu care poate nu suntem de acord. El face asta deoarece are ceva bun în minte pregătit pentru noi. Căile Sale sunt mai mărețe decât căile noastre, iar voia Sa e mereu cea mai bună.

Când Dumnezeu ne cere să facem ceva care e contrar voii noastre, ne putem aminti ce a spus Isus: „Totuși facă-se nu voia Mea, ci [întotdeauna] a Ta” (Luca 22:42, Biblia amplificată). Aceste cuvinte nu sunt ușor de rostit într-o rugăciune, dar ne aduc mereu beneficii majore. Atunci când vrem ceva, de obicei nu ne dăm bătuți atât de ușor. E nevoie de multă încredere și de zdrobire ca să ajungem să fim dispuși a spune, precum Isus: facă-se nu voia mea, ci întotdeauna a Ta.

Ideea este că Dumnezeu are un plan măreț pentru viața ta, dar, pentru ca acesta să se împlinească, noi trebuie să-L urmăm necondiționat. S-ar putea ca El să îți ceară să renunți la lucruri pe care vrei să le păstrezi. E posibil să îți ceară să mergi în anumite locuri, să faci anumite lucruri, să ai de-a face cu oameni care te pun în dificultate. S-ar putea să îți ceară ca, în anumite momente să păstrezi tăcerea, iar în altele, să vorbești. Însă, orice ți-ar cere Dumnezeu, fă-o și îmbărbătează-te, știind că ascultarea ta te va duce mai aproape de El.


Alege să pui mereu voia Domnului înaintea voii tale.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon