Un fundament solid

Un fundament solid

„ʽDar voi [înșivă]’, le-a zis [Isus] El, ʽcine ziceți că sunt?’ Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: ʽTu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!’” (Matei 16:15-16)

Când a spus că Isus este Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu, Petru a făcut o declarație de credință. Făcând această declarație, Petru a dat dovadă de credință.

Nu cred că Petru a făcut această declarație întâmplător sau nonșalant. Cred că el a făcut-o cu o siguranță care L-a impresionat pe Isus, căci El imediat s-a întors către Petru și i-a spus că e binecuvântat. Apoi a spus că El avea să-Și zidească Biserica tocmai pe acest fundament al credinței solid, ca o piatră.

Isus îi spunea lui Petru: „Dacă îți vei păstra credința, aceasta va fi ca o stâncă în viața ta, iar Eu Îmi voi putea construi pe ea Împărăția Mea în tine și prin tine. Credința ta va fi atât de mare, încât nici măcar porțile iadului nu te vor putea birui.” (n. tr. parafrazare)

Au fost numeroase dăți în viața mea când m-am simțit descurajată, fiindcă nu știam ce să fac, simțeam că nimic din ce făceam nu funcționa și că toți erau împotriva mea. Cuvintele care îmi răsunau mereu în minte erau: „Crede numai”.

Această promisiune nu i se adresează numai lui Petru. Isus ne spune același lucru și nouă. Crede numai!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon