Vorbește Cu Dumnezeu Despre El

Vorbește cu Dumnezeu despre El

„Doamne, Dumnezeul strămoșilor noștri, oare nu Tu ești Dumnezeu în cer? Oare nu guvernezi Tu toate regatele popoarelor? Mâna Ta deține autoritatea și forța; și nimeni nu Ți se poate opune! – 2 Cronici 20:6

Când împăratul Iosafat avea o problemă, venea înaintea Domnului. Dar el nu-I vorbea Domnului doar despre problema lui, ci venea înaintea Domnului vorbind despre Cine este El. În loc să-I spunem Domnului  doar  despre problemele noastre, ar trebui să vorbim cu El despre El însuși. Să vorbim cu El despre cât de minunat este, despre cât de bun a fost cu noi, ce a făcut în trecut și ceea ce știm că este capabil să facă datorită măreției Sale. Doar după ce L-am lăudat și ne-am închinat Lui în acest fel, putem vorbi despre problemele noastre.

Mă pot gândi la câteva persoane care mă sună doar atunci când au probleme, iar acest lucru mă doare pentru că simt că nu sunt interesate de mine, ci doar de ceea ce pot face eu pentru ele. Sunt sigură că ai experimentat și tu acest lucru și ai simțit la fel. Acești oameni se pot considera prietenii mei, dar în realitate nu sunt. Cu siguranță, prietenii sunt făcuți pentru vremurile de încercare, dar nu doar pentru aceste vremuri. Prietenii sunt făcuți și pentru vremuri bune. Trebuie să ne petrecem timpul împreună, nu doar să vorbim cu prietenii despre problemele noastre, ci să îi și încurajăm, arătându-ne aprecierea față de ei și susținându-i prin vorbe și fapte.

Astăzi, când petreci timp cu Dumnezeu, înainte de a-ți menționa problemele, asigură-te că vorbești cu El despre El și despre tot binele pe care ți-l face.

Avraam era prieten cu Dumnezeu. Vreau să fiu și eu prietenul lui Dumnezeu și cred că și tu. Dumnezeu nu este doar Cel care ne rezolvă probleme; El este totul pentru noi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Vorbește cu Dumnezeu despre El Însuși înainte de a vorbi cu El despre tine însuți.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon